Organisatie

Voorlopige kalender ATB Top Noord-Holland25-06-2019

test

De voorlopige kalender voor 2019 is:

6   oktober              Oudkarspel JB Bike Event
20 oktober              Wieringerwerf Dijkgatbos
27 oktober              Den Helder HRTC DOK
17 november          Petten jeugd: Camping De Watersnip.
                                       overig: strandcriterium
22 december          Enkhuizen

 

Dit bericht is aangepast op 14-09-2019 13:41:25

Eindprijzen ATB Top Noord-Holland24-12-2018

test

Willen de volgende renners in verband met eindprijzen contact opnemen met Annelies Goos  (06 21271385):

Freek Wenners
Heli Koopman
Alwin Hes
Michiel Koopman
Binck Burger

Zondag MTB-top Enkhuizen19-12-2018

test

Na het Dijkgatsbos, Den Helder, Heerhugowaard en Petten vormt komende zondag Enkhuizen het strijdperk van de slotwedstrijd van de Noord-Hollandse MTB-Top. Op en rond het mountainbikeparcours de Bult komen maar liefst zeven categorieën van jong tot oud aan bod.

De GP West-Frisia maakt onderdeel uit van de Noord-Hollandse MTB-Top en is daarmee verzekert van een prima startveld. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn er nog verschillende kandidaten voor eindwinst. Bij de dames wordt het circuit aangevoerd door een duo. Wervershoofse Tessa Neefjes heeft eenzelfde puntentotaal achter haar naar als het Akerslootse talent Romana Carfora. Ook de Texelse Lola Bakker maakt nog kans op de eindzege. Het trio hoopt in de voetsporen te treden van huidig veldritwereldtopper Denise Betsema, die de Enkhuizer cross driemaal op haar naam schreef.

Bij de heren is het aantal eindkandidaten op de winst nog veel groter. Opperdoeser Maarten Wijdenes gaat aan de leiding. Vlak achter de ervaren mountainbiker volgen West-Frisianen Joeri van der Tuin (Westerland) en Rorik Schouten (Hoogwoud) op de plaatsen twee en drie. Ook Egmonder Bram Imming, Veldtemmer Kay Blokdijk en Heerhugowaarder Bram Rood maken nog kans op de eindzege.

Het eerste startschot valt zondag om 9.45 uur. In de eerste categorie rijdt de jeugd tot en met tien jaar. Vervolgens komt de overige jeugd aan de start om 10.15 uur. Met de Topklasse (11.30 uur) en de Funklasse en dames (13.00 uur) zorgt de organisatie voor een dagvullend programma.

Zowel inschrijving als kleedkamers worden gevonden bij Enkhuizer korfbalvereniging DTS. Het inschrijfadres op het Sportpark Immerhorn in Enkhuizen is geopend vanaf 8.15 uur.

Voor meer informatie: Tino Haakman, 06-31644758, tino@matong.nl

Strandcriterium en jeugd MTB wedstrijd tijdens het Beukers Bike Weekend11-11-2018

Op zondag 18 november organiseert Beachbiking Nederland tijdens het Beukers Bike Weekend een strandcriterium in de ATB Top cyclus. Om 9.30uur klinkt het startschot voor een strandcriterium tussen Petten en St. Maartenszee.
Samen met Stichting Wielerstad Enkhuizen neemt West-Frisia de jeugdwedstrijden voor haar rekening die op het terrein van camping De Watersnip zullen plaatsvinden.

Parkoers strandcriterium
Het criterium wordt verreden tussen Petten en Sint Maartenszee en is 5,5 km lang. De start is op het strand ten noorden van het strandpaviljoen Zee en Zo. De route gaat in zuidelijke richting de strandopgang omhoog en direct weer omlaag richting strand. Bovenaan de strandopgang is de finish. Het keerpunt in Petten ligt waar men weer op het strand komt voor het ‘palendorp’. Vervolgens in noordelijke richting naar St. Maartenszee waar het keerpunt op het strand ligt. Het parcours wordt één uur plus één ronde gereden. Alle categorieën starten volgens het ATB Top reglement. Deelname is mogelijk van 15 jaar.

Het parkoers is nagenoeg geheel op het strand, dus hier ben je in het voordeel met banden zonder profiel.

Praktische informatie
Vlak achter het strand bij informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee is een ruime parkeerplaats voor deelnemers en publiek. De inschrijving voor het strandcriterium is dit jaar bij strandpaviljoen Zee & Zo . De prijsuitreiking is in de zaal van camping de Watersnip, waar ook het Beukers Bike Weekend plaatsvind. Alle deelnemers aan de strandrace kunnen daar na afloop ook nog een leuke attentie ophalen (bij inlevering van de bij de inschrijving verkregen waardebon).  Voorinschrijvers (http://www.rabotopnh.nl/inschrijven) betalen €6.00, op de dag zelf €8.00. Heb je nog geen ATB Top 2018 stuurbord? Dan moet die op de dag zelf nog aangeschaft worden, de kosten hiervoor zijn €2.00. Voor deze race is er geen transponder nodig.

Starttijden!
Start Topklasse/Junioren    9.30uur
Start Funklasse                 9.31uur
Start Dames                     9.32uur

Ook jeugdwedstrijd ATB Top Petten
De ATB Top Petten heeft ook een jeugdwedstrijd. Vanwege de zware condities op het strand van Petten bleek het niet mogelijk om een geschikt rondje voor de jeugd uit te zetten. Samen met Stichting Wielerstad Enkhuizen neemt de wielervereniging West-Frisia de jeugdwedstrijden voor haar rekening die op het terrein van camping De Watersnip in Petten zullen plaatsvinden. Voor de jeugdwedstrijden blijven de standaard starttijden vanuit de ATB Top gehandhaafd: 9:45 uur voor de jongste jeugd en 10:15 uur voor jeugdklasse 2 en 3. De jeugdwedstrijden tellen mee voor het ATB Top klassement.

ATB top Heerhugowaard29-10-2018

test

Inschrijving ATB Top NH – Heerhugowaard is geopend.
In tegenstelling tot eerdere berichten zullen de starttijden in Heerhugowaard voor de dames ongewijzigd blijven en starten zij na de funklasse.

Inschrijven kan tot zaterdag 3 november 13:00 uur.

Dit bericht is aangepast op 30-10-2018 21:13:28

Sponsors