Organisatie

Strandcriterium en jeugd MTB wedstrijd tijdens het Beukers Bike Weekend11-11-2018

Op zondag 18 november organiseert Beachbiking Nederland tijdens het Beukers Bike Weekend een strandcriterium in de ATB Top cyclus. Om 9.30uur klinkt het startschot voor een strandcriterium tussen Petten en St. Maartenszee.
Samen met Stichting Wielerstad Enkhuizen neemt West-Frisia de jeugdwedstrijden voor haar rekening die op het terrein van camping De Watersnip zullen plaatsvinden.

Parkoers strandcriterium
Het criterium wordt verreden tussen Petten en Sint Maartenszee en is 5,5 km lang. De start is op het strand ten noorden van het strandpaviljoen Zee en Zo. De route gaat in zuidelijke richting de strandopgang omhoog en direct weer omlaag richting strand. Bovenaan de strandopgang is de finish. Het keerpunt in Petten ligt waar men weer op het strand komt voor het ‘palendorp’. Vervolgens in noordelijke richting naar St. Maartenszee waar het keerpunt op het strand ligt. Het parcours wordt één uur plus één ronde gereden. Alle categorieën starten volgens het ATB Top reglement. Deelname is mogelijk van 15 jaar.

Het parkoers is nagenoeg geheel op het strand, dus hier ben je in het voordeel met banden zonder profiel.

Praktische informatie
Vlak achter het strand bij informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee is een ruime parkeerplaats voor deelnemers en publiek. De inschrijving voor het strandcriterium is dit jaar bij strandpaviljoen Zee & Zo . De prijsuitreiking is in de zaal van camping de Watersnip, waar ook het Beukers Bike Weekend plaatsvind. Alle deelnemers aan de strandrace kunnen daar na afloop ook nog een leuke attentie ophalen (bij inlevering van de bij de inschrijving verkregen waardebon).  Voorinschrijvers (http://www.rabotopnh.nl/inschrijven) betalen €6.00, op de dag zelf €8.00. Heb je nog geen ATB Top 2018 stuurbord? Dan moet die op de dag zelf nog aangeschaft worden, de kosten hiervoor zijn €2.00. Voor deze race is er geen transponder nodig.

Starttijden!
Start Topklasse/Junioren    9.30uur
Start Funklasse                 9.31uur
Start Dames                     9.32uur

Ook jeugdwedstrijd ATB Top Petten
De ATB Top Petten heeft ook een jeugdwedstrijd. Vanwege de zware condities op het strand van Petten bleek het niet mogelijk om een geschikt rondje voor de jeugd uit te zetten. Samen met Stichting Wielerstad Enkhuizen neemt de wielervereniging West-Frisia de jeugdwedstrijden voor haar rekening die op het terrein van camping De Watersnip in Petten zullen plaatsvinden. Voor de jeugdwedstrijden blijven de standaard starttijden vanuit de ATB Top gehandhaafd: 9:45 uur voor de jongste jeugd en 10:15 uur voor jeugdklasse 2 en 3. De jeugdwedstrijden tellen mee voor het ATB Top klassement.

Sponsors