Organisatie

Zondag MTB-top Enkhuizen19-12-2018

test

Na het Dijkgatsbos, Den Helder, Heerhugowaard en Petten vormt komende zondag Enkhuizen het strijdperk van de slotwedstrijd van de Noord-Hollandse MTB-Top. Op en rond het mountainbikeparcours de Bult komen maar liefst zeven categorieën van jong tot oud aan bod.

De GP West-Frisia maakt onderdeel uit van de Noord-Hollandse MTB-Top en is daarmee verzekert van een prima startveld. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn er nog verschillende kandidaten voor eindwinst. Bij de dames wordt het circuit aangevoerd door een duo. Wervershoofse Tessa Neefjes heeft eenzelfde puntentotaal achter haar naar als het Akerslootse talent Romana Carfora. Ook de Texelse Lola Bakker maakt nog kans op de eindzege. Het trio hoopt in de voetsporen te treden van huidig veldritwereldtopper Denise Betsema, die de Enkhuizer cross driemaal op haar naam schreef.

Bij de heren is het aantal eindkandidaten op de winst nog veel groter. Opperdoeser Maarten Wijdenes gaat aan de leiding. Vlak achter de ervaren mountainbiker volgen West-Frisianen Joeri van der Tuin (Westerland) en Rorik Schouten (Hoogwoud) op de plaatsen twee en drie. Ook Egmonder Bram Imming, Veldtemmer Kay Blokdijk en Heerhugowaarder Bram Rood maken nog kans op de eindzege.

Het eerste startschot valt zondag om 9.45 uur. In de eerste categorie rijdt de jeugd tot en met tien jaar. Vervolgens komt de overige jeugd aan de start om 10.15 uur. Met de Topklasse (11.30 uur) en de Funklasse en dames (13.00 uur) zorgt de organisatie voor een dagvullend programma.

Zowel inschrijving als kleedkamers worden gevonden bij Enkhuizer korfbalvereniging DTS. Het inschrijfadres op het Sportpark Immerhorn in Enkhuizen is geopend vanaf 8.15 uur.

Voor meer informatie: Tino Haakman, 06-31644758, tino@matong.nl

Sponsors